05 marraskuuta 2014

carving the pumpkin


Hyvää keskiviikkoa! Halloween oli ja meni ja oon aikalailla ajallisesti myöhässä tämän postauksen kanssa, sillä kuka nyt enää kurpitsoja kaivertaa, mutta aihe oli mulle henkilökohtaisesti sen verran uusi, että halusin jakaa tämän prosessin anyway. Olkoon vaikka joulu, mutta minähän pistän kuvia kurpitsasta!

Itse en osallistunut kaivertamiseen vaan lähinnä kuvasin itse actionin (vaikka tuo yksi lavastettu kuva siltä näyttääkin), sillä kurpitsan kanssa touhuaminen on iso traditio aupair-perheelleni enkä halunnut sekoittaa pakkaa entisestään heilumalla veitsen kanssa ja sohimalla sillä silmään ties ketä (oikeaan kaiverrusmoodiin päästiin muun muassa katsomalla halloween aiheisia leffoja ja sarjoja telkkarista).

Kuvat itsessään näyttääkin jo aika hyvin, miten prosessi etenee. Tärkeintä on saada kurpitsan sisus tyhjäksi ja sen jälkeen kaivertaa pienellä puukolla tai "oikeilla kaiverrusvälineillä" halutut kasvot tai kuva kurpitsan kylkeen. Hämmennyin kovasti siitä, että kurpitsan sisällä ei loppujen lopuksi ollut niin paljon tavaraa kuin ulkomuoto antaa ymmärtää. Kurpitsa on jo valmiiksi aika ontto, ainoa mitä sieltä joutuu lusikoimaan on siemenet ja sellainen limainen seitinomainen mönjä.

Tästä meidän kurpitsasta tuli aika perinteinen, mutta omasta mielestäni silti ihan tosi hieno!

Tunnelmallisen koristeen ja kynttilän lisäksi hyödynsimme kurpitsasta siemenet. En tiennyt, että paahdetut kurpitsansiemenet voi maistua niin hyviltä! Voisin kuvailla makua tosi popcornmaiseksi, mutta siis vain terveellisempänä versiona, NAM! Tarvitsen vain öljyä ja suolaa ja sitten uuniin hautumaan, ruskistumaan ja rapeutumaan!


Kurpitsansiemenistä puhuttaessa tulikin nälkä! Maukasta lounastusta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti